Uitleg

Zelf diploma's, certificaten, oorkondes, onderscheidingen en spreuktegels maken is niet moeilijk. Zeker niet op deze site. In een paar eenvoudige stappen kom je via een voorbeeld op een volledig diploma, certificaat, oorkonde, onderscheiding of leuke spreuktegel.
De volgende stappen komen aan bod.

 • Kies een achtergrond (via categorie).
 • Maak de tekst.
 • Pas het Font en de grootte van de tekst aan.
 • Pas de kleur van de tekst aan.
 • Print de plaat of sla hem op.

  Achtergrond

  Eerst kies je een categorie en van daaruit kun je de achtergrond kiezen. Bij alle achtergronden hoort een standaard tekst, maar let op, iedere tekst is door jou weer aan te passen. Het maakt dus eigenlijk helemaal niet uit wat er in eerste instantie opstaat. Zelfs als er Certificaat bovenstaat, kun jij er Oorkonde van maken!


  Tekst

  De teksten voor de oorkonde of het certificaat moet je natuurlijk voor een groot deel zelf opgeven. Zoals de datum en de naam die erop moet komen. Maar ook de overige teksten kun je aanpassen.
  Als de tekst te groot wordt, te lang is, dan moet je gewoon doorgaan. Dat komt later wel goed.

  Font en grootte

  De grootte van de tekst kun je zo aanpassen dat het netjes op het a4 papier past. Als de naam te iel valt, maak je het wat groter, maar loopt de tekst door de tekening dan kun je het nog iets kleiner maken.
  Ook het font kun je aanpassen en eigenlijk kun je dat beter eerst doen omdat een font soms de tekst ook al groter of kleiner maakt.

  Kleur

  De standaar kleur voor de tekst is zwart, maar je kunt ze allemaal aanpassen naar je eigen wensen. Kies voor iedere tekst uit één van de vele kleuren en zie het resultaat direct.

  Print

  Dan hoeft het diploma, het certificaat, de oorkonde, de onderscheiding of de teksttegel alleen nog maar uitgeprint te worden.
  Ook is het mogelijk het figuur op te slaan op de harde schijf van je computer zodat je hem later nog kunt gebruiken of als je hem wilt printen via bijvoorbeeld een tekenprogramma of msWord.

  Het is mogelijk (1x per uur) dat er een advertentie getoond wordt voordat de printpagina verschijnt.

  Start nu

  Zodra je bent begonnen worden de gegevens voor je opgeslagen dmv een cookie op je computer. Dit wordt ongeveer twee weken vastgehouden. In die tijd kun je dus steeds terugkomen en verder gaan met de teksten die je opgegeven hebt.
  Je kunt nu meteen gaan beginnen met het uitzoeken van een leuke categorie voor een achtergrond!
 • Privacy - Disclaimer